Lukier plastyczny

Zastosowanie
Jadalny Lukier Plastyczny EMI super masa o idealnych parametrach plastycznych do modelowania i dekorowania słodkich wyrobów. Idealnie nadaje się do powlekania ciast-tortów, modelowania figurek, dekoracji w stylu Angielskim, koronek, falbanek, różyczek, listków itp.
Wysokiej klasy masa cukrowa przeznaczona jest nie tylko dla profesjonalistów, ale również dla osób bez doświadczenia, ceniących sobie estetykę w wypiekach.
Sposób użycia:
Jest niezwykle prosty, przed użyciem dobrze wyrobić masę i masa już jest gotowa do modelowania.
Zalety:
Charakteryzuje się wspaniałym zapachem marcepanu, pysznym smakiem, dużą paletą ładnych czystych i nasyconych kolorów ponadto plastycznością i elastycznością, nie pęka, nie kruszy się, nie lepi się nadmiernie do rąk, nie wysycha zbyt szybko (optymalny czas do modelowanie), łatwo się wałkuje. Po nałożeniu na tort delikatnie obsycha z zewnątrz zachowując wewnątrz miękkość. Produkt zapakowany próżniowo długo zachowuje swoją plastyczność i zapach, nadaje się do zamrażania.
Masa produkowana jest na bieżąco pod zamówienia, posiada wymagane atesty i 6 miesięczny okres przydatności do spożycia. Do każdego opakowania dołączona jest sposób użycia, przechowywania, składniki i data przydatności do spożycia. Nie zawiera żelatyny.
Do obłożenia standardowej wielkości tortu o średnicy 26cm potrzeba od 400-500g masy w zależności od rozwałkowanej grubości.
Skład:
Cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny (częściowo utwardzony palmowy i rzepakowy), woda, środek zagęszczający E466, emulgator E471, środek konserwujący E202, regulator kwasowości-kwasek cytrynowy E330 aromat marcepanowy, barwniki spożywcze.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1579kj/372kcal, tłuszcz 2,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,99g, Węglowodany 87g w tym cukry 85g, Białko 0g, Sól o,2g